dimecres, 11 d’agost del 2021

Ha arribat el moment de comprar la teva primera flauta travessera?





 Enhorabona! és un pas molt important.

Al mercat trobaràs moltes marques i una gran varietat de preus, veuràs que et mencionaran plats oberts o plats tancats, alineada o desalineada, amb el mecanisme del mi... no t'atabalis, anem per parts.

Primer de tot escull quina marca t'interessa, després de molts anys veient flautes de tot tipus he arribat a la conclusió, sense cap mena de dubte, que la millor marca qualitat/preu és YAMAHA. 



Amb una Yamaha tens assegurat un munt d'anys de vida a la teva flauta (la meva primera flauta té 35 anys i encara funciona bé!!).  Això també és una garantia que, en qualsevol moment te la pots vendre de segona mà assegurant molts anys de bon funcionament.

Veuràs que hi ha moltes més marques, totes les flautes noves van bé (assegureu-vos que tenen garantia), però segons quina marca els reparadors es negaran a arreglar-vos-la, perquè simplement estan fetes de materials tan barats que no es voldran arriscar a tocar-les i que se'ls hi trenqui a les mans. Una marca que també  dóna força bons resultats per estudiants és Júpiter



Seguim amb la marca Yamaha:

El model 282 és el meu preferit, plats oberts, alineada i sense mecanisme del mi. És un instrument fantàstic que funciona donant molt bons resultats.

Per últim, si és pel teu fill/a, et sortirà el dubte de la talla. No hi ha diferents mides de flautes, amb la que comenci serà amb la que tocarà tota la vida, i després de veure molts alumnes que han portat unes embocadures curvades que escurcen una mica l'instrument he arribat a la conclusió que són una pèrdua de diners, no fa falta fer la inversió, hi ha recursos per fer que arribin a l'instrument sense haver d'utilitzar el cap curvat, però si no aneu amb mi a classe i el vostre professor us ha recomant cap curvat us deixo aquí un enllaç on en trobareu un parell de prou bones:


(clicant als enllaços que hi ha al llarg del text arribaràs directament als models que vaig comentant)

Molta sort en la vostra recerca i que no pari la música!


Com triar el nostre primer piano? Respostes a dubtes freqüents

  Haig de tenir un instrument des del principi? Quin? Què haig de fer per a aficio nar-me?  Aquestes dubtes i d’altres són comentats al segü...